Almindelig Syre.
Den er værd at kende med sin lækre syrlighed. Du kan høste den fra foråret til efterår, men den er bedst først på sæsonen som så meget andet.
Den gror på enge, ved stranden, grøftekanter. Den ligner de andre Kruset og Butbladet Skræppe, så du skal smage på bladene for at finde den syrlige smag. Men bare rolig, ingen af dem er ikke giftige😊🌱
Mange mellemøstlige kvinder samler Almindelig Syre til madlavningen. Før citronens ankomst har den været brugt til at syrne maden med. Den indeholder mere C-vitamin end en appelsin, og mere A-vitamin end en gulerod!
Du kan dyrke Almindelig Syre eller fx Havesyre (også en Skræppe) i haven. I Frankrig er den meget almindelig madlavningen.
Jeg drysser blot grønne blade på hybenkompot med flødeskum som dessert – men det ser altså rigtig flot ud😊💪🌱. Men de er gode som drys på al mad.
Ligesom rabarber indeholder den oxalsyre, så spis i begrænsede mængder😊🌱
Denne illustration passer rigtig godt til dit køkken eller stue. Den er en del af en serie af vilde spiselige planter.
Køb flere planteillustrationer, og hæng dem op i en gruppe. De er fine sammen. Også i forskellige størrelser og forskellige rammer.
Illustrationerne er fine på væggen, samtidig med, at du lærer, hvilke planter du kan spise, da plantens navn er kalligraferet med tusch.
Illustration af Anne Birgitte Andersen.