Engkarse.
Den er et must i en hver husholdning. Og du kan næsten finde Engkarse året rundt. Men den er bedst først på sæsonen i maj måned, som så meget andet.
Den smager bittert, faktisk li’ som almindelig karse. Men jeg skulle lige vende mig til den, for den er heftig, hvis der er for meget af den i fx i en salat. Men til en rugbrødsmad er den uundværlig.
Den gror i fugtige områder ved søer, bække osv.
Til julefrokost kan du kan du i stedet for at købe karse finde Engkarse under isen, hvis det er frostvejr .For den er vigtig til rullepølsen
Denne illustration passer rigtig godt til dit køkken eller stue. Den er en del af en serie af vilde spiselige planter.
Køb flere planteillustrationer, og hæng dem op i en gruppe. De er fine sammen. Også i forskellige størrelser og forskellige rammer.
Illustrationerne er fine på væggen, samtidig med, at du lærer, hvilke planter du kan spise, da plantens navn er kalligraferet med tusch.
Illustration af Anne Birgitte Andersen.